2012. május 16., szerda

Túrós batyu

Tegnap sütöttem vacsorára egy kis túrós batyut.
Amit kicsit megtörnek tojást a tyúkok gyorsan fel kell használni.


A receptje:

Tészta: 60 dkg liszt
3 dl tej
pici só
10 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
1 tojás 
3 dkg élesztő

Töltelék:25 dkg túró
1 evőkanál gríz
1 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
3 evőkanál cukor

Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt ujjnyi vastagra kinyújtjuk,  kockákra vágjuk és középre egy kiskanál túrót teszünk.
A töltelékből kimaradt tojásfehérjével a kockák szélét körbekentjük, majd a négy sarkát középen összefogjuk és kicsit megcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és pihentetjük még egy pár percet.
 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsül.

Még forrón bekentem jó cukros meleg tejjel, így nagyon finom puha lett a tészta, a  töltelék egyáltalán nem folyt ki belőle.

A csibe se maradjon ki, még egy fotó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése